Echilibrul dintre sănătate și mișcare

Sănătatea ta, responsabilitatea ta!


Sănătatea  ta este cel mai de preț dar pe care îl ai de la viață. De fapt, este exact ceea ce te menține conectat  la Viață! La o Viață Calitativă!

Pentru a-ți păstra acest dar este important să atingi și să menții echilibrul între mai multe aspecte : fizic, emoțional, mental, social și spiritual.

Și, da, este responsabilitatea ta  să găsești  soluții pentru a ajunge la starea de bine pe care o meriți!

Sportul – esența sănătății tale!

Ideal ar fi ca mișcarea să devină o constantă în viața ta.

De cele mai multe ori însă, oamenii apelează la sport atunci când ajung într-un dezechilibru: au o greutate prea mare, suferă de diabet, corpul lor prezintă diferite deficiențe ( lordoză, cifoză, scolioză etc ), au probleme cu inima, respiratorii, stresul le controlează viața și lista ar putea continua…

Echipa HUMAN Fitness Clinic militează pentru adoptarea unui stil de viață activ, indiferent de vârstă, preocupări și stare de sănătate.

Pentru că sportul este cea mai bună modalitate de prevenire a principalelor boli cronice care țin de metabolismul organismului uman: obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardio vasculare, bolile degenerative ale oaselor, articulațiilor, sistemului nervos central, afecțiuni respiratori și ale pielii.

Și, totodată, practicarea sportului alături de specialiști în mișcare, este și cel mai eficient mijloc nemedicamentos prin care se pot trata diversele afecțiuni de care suferim.

FITNESSULmișcarea care chiar ți se potrivește!

Anii de studii în domeniul sportiv și a medicinei sportive, precum și experiența ca și antrenori, preparatori fizici și kinetoterapeuți, ne-au demonstrat că în sala de sport se construiește și se menține sănătatea.

Iar conceptul original de fitness pe care îl promovăm presupune practicarea tehnicilor  combinate de fitness și de kinetoterapie  într-un mod inteligent, controlat, sigur și adaptat particularităților fizice și structurale ale fiecărei persoane care alege să își lucreze corpul alături de noi.  

Cel mai important lucru în sala de fitness este să nu se creeze dezechilibre la nivelul coloanei vertebrale, mușchilor, articulațiilor și al organelor interne.

Exercițiile trebuie să reducă excedentul de grăsime, să construiască masă musculară, să tonifieze, să modeleze corpul chiar și până la nivel celular, să corecteze eventualele deficiențe fizice ( de la cifoză, lordoză, până la genuvarum, genuflexum, hernie de disc, lombalgie, protruzie ).

Din păcate, sunt frecvente cazurile în care mersul la sală devine o experiență neplăcută și dureroasă, oamenii suferind diferite tipuri de accidentări, ale căror efecte le constată mult mai târziu, în urma unui control medical specializat.

De aceea, vei obține  echilibrul dorit între sănătate și mișcare doar practicând  sportul, indiferent de ce activitate fizică alegi să desfășori,  într-un mod conștient. Conștient de forma ta fizică actuală, de limitele propriului organism. Și mai ales conștient că modalitățile reale prin care îți poți îmbunătății starea de sănătate și înfățișarea sunt doar acelea potrivite ție și particularităților corpului tău.

“ A trage de fiare ‘’ nu este o soluție pentru a obține masă musculară, la fel cum a face exerciții  cardio, nu te slăbește peste noapte, dacă ești supraponderal.

Fitnessul este o disciplină complexă, putem spune chiar o întreagă filosofie, ale cărei elemente susțin o dezvoltare fizică armonioasă, o creștere a forței și a rezistenței corpului și contribuie la sănătatea psiho emoțională, prin sporirea încrederii în sine și a capacității de concentrare și prin reducerea unor stări de anxietate și depresive.

DE REȚINUT!

  • Fiecare perioadă de tranziție în viață ( adolescență, maturitate, bătrânețe ) are propria specificitate care solicită o abordare diferită a mișcării și a exercițiilor fizice
  • Practicarea fitness-ului într-un mod corect, pe lângă multiplele avantaje care se văd ca și aspect fizic ( un trup zvelt, o musculatură echilibrată ), aduce și numeroase avantaje care se simt la nivelul coloanei vertebrale, articulațiilor, inimii, respirației, pielii, stării psihice  și chiar și la nivel energetic
  • Trecerea de la o viață sedentară la o viață activă se face cu răbdare, voință și prin adoptarea unei rutine de antrenament întotdeauna personalizată
  • Alimentația este un sprijin important pentru sport

În concluzie, contează ce tip de mișcare alegi să practici și modul  în care o vei face ! Pentru că de aceste 2 alegeri ale tale, va depinde pe termen lung, echilibrul tău fizic, mental și emoțional.

Echipa HUMAN îți propune să alegi fitnessul, mai ales așa cum îl abordăm noi la clinica de fitness, într-un mod unic pe piața de fitnes din România, aducându-i plus valoare prin implementarea în sesiunile de antrenament personalizate a unor elemente importante de kinetoterapie și a unor tehnici antistress care, pur și simplu, te vor reconecta la propria persoană și îți vor aduce o permanentă stare de bine, în toate structurile ființei tale. Și pentru că un om informat este un om cu o capacitate de decizie crescută, linkurile de mai jos îți vor arăta, de asemenea, argumente în favoarea unui stil de viață activ și, implicit, sănătos.

https://www.un.org/sport2005/a_year/s_health.html

https://www.ahrq.gov/professionals/education/curriculum-tools/population-health/sallis.html

https://doctorat.ubbcluj.ro/sustinerea_publica/rezumate/2010/sociologie/sabau_gheorghe_ro.pdf F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *