Corectarea posturală, între limitele unui corset și libertatea de mișcare

corectare posturala

Trăim în secolul vitezei, suntem tot timpul pe fugă, ne petrecem ore întregi sedentari, în trafic, în fața calculatorului sau avem un loc de muncă care ne solicită fizic și psihic. Ori poate că suntem sportivi, iar accidentările pe terenul de sport și în sala de forță sunt frecvente. Îți explicăm la ce te supui zi de zi și cum afli dacă și tu ai nevoie de corectare posturală realizată eficient și corect.

Zi de zi, corpul nostru este supus unor poziții incomode și presante, care îi limitează libertatea de mișcare și echilibrul postural. Rezultatul? Apariția diverselor deficiențe posturale, prin modificarea poziției neutre a coloanei vertebrale.

Riscurile unei posturi incorecte

Printre efectele negative ale unei posturi deficitare se numără:

  • durerile de spate;
  • durerile de cap;
  • oboseala
  • depresia;
  • problemele respiratorii și digestive.

De ce ai nevoie de corectare posturală: axul vertebral, stâlpul osos al corpului uman

Coloana vertebrală se prezintă ca un stâlp osos format din 33 – 34 vertebre legate prin ţesut fibro-elastic şi muscular. Acestea sunt dispuse astfel: 7 cervicale, 12 dorsale, 5 lombare, 5 sacrale şi 4 – 5 coccigiene.

Coloana vertebrală are o serie de curbe normale atunci când este privită din lateral. Aceste curbe ajută la absorbția mai bună a sarcinilor aplicate axului vertebral de greutatea corpului. Coloana vertebrală cervicală și coloana lombară (partea inferioară a spatelui) au o curbură normală spre interior, așa numita curbură lordotică. Coloana vertebrală toracică (partea superioară a spatelui) are o curbură normală cu îndoire spre exterior, cunoscută fiind ca și curba cifotică.

Orice accentuare anormală a acestor curburi fiziologice normale ale coloanei vertebrale, în timp, duc la instalarea hipercifozei și a hiperlordozei. O altă deviere gravă a axului vertebral este scolioza. Cauzele acesteia sunt multiple,de la distrofie musculară progresivă, la malformații congenital vertebrale, poliomelită etc.

Corsetul corector, remediul pentru aducerea coloanei vertebrale într-o poziție echilibrată?

În prezent, după o diagnosticare a deficiențelor posturale în cabinetul medical, mulți specialiști ortopezi recomandă corsetul corector pentru corijarea efectelor hipercifozei sau a hiperlordozei. Corsetul este un dispozitiv medical care asigură corectarea şi susţinerea coloanei vertebrale. Purtarea corsetului are scopul de a se opune agravării curburilor accentuate, a asimetriei trunchiului.

Cu toate că pe piață există numeroase modele de corsete, din păcate acestă metodă de terapie nu asigură întotdeauna o îmbunătățire a staticii vertebrale. Acomodarea cu un corset de face treptat, în etape zilnice de către 2, 3 ore, cu pauză de câte o oră, timpul în care un pacient îl va purta fiind ajustat constant de către medicul ortoped.

durere de spate

Corsetul corector, deși poate aduce beneficii, este greu suportat de către pacienți, aceștia resimțind, pe lângă o stare emoțională negativă și un complex de inferioritate, diverse afecțiuni la nivelul pielii ( inflamații, escare ), în zonele de presiune ale corsetului pe piele.

Timpul pierdut cu fixarea corectă a acestui dispozitiv medical, cu spălarea acestuia, banii investiți ( deloc puțini ) sunt elemente care nu justifică alegerea acestei modalități de corecție posturală, atât timp cât nu se obțin rezultate concrete și 100% corecte asupra coloanei vertebrale.

Corectare posturală prin fitness și kinetoterapie

Ai o simplă durere de spate sau suferi de o boală cronică a coloanei vertebrale? Antrenamentele de corectare posturală sunt exact ceea ce ai nevoie!

O soluție viabilă pentru corectarea oricărei tulburări a axului vertebral o reprezintă exercițiile fizice. Mai precis, acele mișcări care urmăresc mobilizarea coloanei și întărirea musculaturii. Serviciile HUMAN Fitness Clinic includ aducerea și menținerea coloanei vertebrale într-o poziție corectă din punct de vedere anatomic, oricare ar fi problema medicală.

Rezultatele antrenamentelor fizice efectuate sub îndrumarea unui antrenor personal care are cunoștințe și practică în kinetoterapie și chiroterapie sunt uimitoare și aduc îmbunătățiri asupra întregului corp, pe termen lung.

analiza posturală unirii

Prin exerciții care implică stretching, metode de Pilates, kinetoterapie, eloganție, fitness se obțin:

  • refacerea legăturilor neuro – musculare;
  • flexibilitate și o mai mare libertate de mișcare;
  • detensionarea muscular articulară;
  • întărirea musculaturii profunde;
  • repoziționarea, stabilizarea și îmbunătățirea forței oblic – musculare în timpul deplasării;
  • reeducarea mersului;
  • optimizarea funcționării organelor interne;
  • creșterea rezistenței organismului;
  • o stare psihică pozitivă, creșterea încrederii în sine;
  • îmbunătățirea posturii și mobilității coloanei vertebrale;
  • îmbunătățirea oricărui sport sau program de slăbire, tonifiere, hipertrofie musculară.

Programul de corectare posturală HUMAN

Este o metodă eficientă de prevenire și de vindecare a problemelor de sănătate ale coloanei vertebrale, atât de des întâlnite în societatea din ziua de astăzi, dominată de stres și de sedentarism. Integrarea mișcărilor în funcție de planurile biomecanice ale corpului face ca acest program să aducă beneficii reale și imediate  atât persoanelor sedentare, cât și sportivilor de performanță.

Toate antrenamentele sunt individuale și se realizează sub îndrumarea unei echipe de specialiști în mișcare, formată din Antrenor Personal, Preparator Fizic, Kinetoterapeut, Chiropractician, Tehnician Nutriționist. Fiecare exercițiu fizic pe care îl vei face este ales personalizat, după o atentă evaluare a stării tale de sănătate și a condiției tale fizice, doar în urma unei consultații specializate.

corectare posturală bucurești

Consultația stabiliește, printr-o analiză posturală, exact tipul de deficiență de care coloana ta suferă. De asemenea, testele de mișcare funcțională, testele de fitness și evaluarea gradului de dezechilibru muscular ne vor ajuta să îți construim cele mai bune antrenamente pentru ca tu să devii un om sănătos, cu o coloană vertebrală care să te susțină perfect.

Alege clinica de fitness HUMAN, iar coloana ta îți va mulțumi! Și acum și la bătrânețe!

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVALUARE de specialitate

PROGRAM

100% PERSONALIZAT

FITNESS & KINETOTERAPIE & NUTRIȚIE